Revelion Iordania 2018 – 720 EUR

Sărbătoriți Anul Nou în fascinanta Iordanie, vizitând faimosul sit arheologic din Petra, renumitele ruine romane, unica zonă numită Marea Moartă bogată în minerale, Marea Roșie cu „Golful Aqaba”, deșertul „Wadi Rum” și spectaculoasele „castele deșertice”.
Aceasta este o ocazie unică de a face memorabile tururi istorice și arhitecturale cu un specialist pe această zonă cum este Movenpick Travel.

 

Revelion 2018Revelion Iordania 2018

 

Amman – Gadara Vechi – Um Qais – Pesteră Maica Domnului – Betania – Locul Botezului – Anjara – Jerash – Madaba -Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe – Muntele Nebo – Mormantului lui Moise- Drumul Regilor -Mekawir – Site-ul lui Irod cel Mare – locul care Sf.  Ioan Botezătorul a fost Decapitat – Castelul Kerak – Petra – Ain Musa–Wadi Rum–Aqaba–Wadi Araba–Marea Moarta–Castelele si Palatele din Desert.

 

 

  • Ziua 26.12.2017 01:

Sosire la aeroportul QAI Amman , ne intalnim cu ghidul local, facem  formalitătile vamale, transfer la hotel, check –in  si cazare.

 

  • Ziua 02 12.2017: Vechiul si Noul  Amman  –  Castelele Desertului

După micul dejun începem ziua cu un city tour al capitalei Amman. Continuam apoi sa exploram partea de est a Iordanului unde gasim castelele si palatele desertului  construite de califii Omeiazi in secolul al VIII-lea d.Hr. Ei au construit aceste castele si palate în desertul iordanian cu scopul de a mentine rutele caravanelor si pentru a asigura loialitatea triburilor iordaniene. In plus, au construit cabane de vânătoare să se bucure de călărie, de vânătoare si de baie. Transfer catre Amman pentru cina si cazare

 

  • Ziua 03: 28.12.2017: Amman -UmQais-Anjara-Jerash -Amman

Dupa micul dejun , mergem in nordul  Iordaniei la Umm Qais ( Gadara Vechi ) datând din secolul II d.Hr. oras unde vom gasi străzi cu coloane, amfiteatre , biserici , temple si marele forum roman . De aici putem admira  Peninsula Golan si Lacul Tiberias . Vom vizita apoi Anjara si vom face un pelerinaj la Biserica Maicii Domnului  – o pesteră reconstruita , care este venerata ca un loc prin care Iisus si mama sa Maria au trecut în timpul călătoriilor lor între Marea Galilee , orasele Decapolis , Betania dincolo de Iordania si Ierusalim . Anjara a fost desemnat de către Vatican ca loc de pelerinaj. In continuare vom merge spre nord pentru a vizita splendidul oras greco-roman foarte bine conservat- Jerash. Întoarcere la Amman pentru cina si cazare .

 

  • Ziua 04: 29.12.2017: Amman – Madaba – Muntele Nebo – Mekawir – Kerak panoramic – Petra

Revelion Iordania

După micul dejun  plecam  spre Towaros Madaba , orasul cu mozaicuri . Acest oras are o istorie lungă fiind mentionat pentru prima dată în Biblie si în Stela lui Mesha pe vremea  când era un oras mobit . Vizitam  Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe unde se afla o  harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina , Iordania , Israel  si Egipt .Mergem mai departe  catre  Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise . De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Făgăduintei . Aici se gasesc  ruine din secolele IV-VI, biserici ale căror pardoseli sunt încă acoperite cu un minunat mozaic. Se continua drumul apoi , mergandu-se pe Drumul Regilor,  catre Mekawir, dealul unde se afla candva palatul regelui Irod  . Traditia spune că in timp ce Salomea a dansat,  Sf.  Ioan Botezătorul a fost decapitat . Se viziteaza palatul  lui Irod cel Mare , apoi se pleaca spre Castelul Kerak ( unul dintre cele mai bune exemple de constructie din timpul Cruciadelor). Vom face o vizita panoramica dupa care continuam drumul spre Petra. Cazare si cina

 

  • Ziua 05 : 30.12.2017: Petra –Wadi Rum – Aqaba

După micul dejun, începe explorarea unei dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare călare pana in Siq ( Canion ), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormântul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele. Apoi plecam spre Wadi Rum sau ’’ Valea Lunii ’’. Aici vom găsi aventura si  vom simti romantismul Desertul Arabiei.  Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din văi vechi  si munti  din travertin erodati , crescand  printre nisipuri colorate in alb si roz. Ne bucuram de  un safari de 2 ore pentru a explora  locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre precum:Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie(2000),Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015) plecam spre Aqaba Cazare in Aqaba

 

  • Ziua 06 : 31.12.2017: Aqaba

Dupa micul dejun relaxare pe malul Marii Rosie si ne pregatim pentru Gala Dinner.

 

  • Ziua 07: 01.01.2018: Aqaba

Zi Libera pentru relaxare.

 

  • Ziua 08:02.01.2018: Aqaba –Marea Moarta – Amman

Dupa micul dejun  ne vom indrepta prin Wadi Araba de-a lungul malul Mării Moarte, vizita Betania.(optional 45 USD)  Betania  reprezinta locul sfant unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus in apa din albia larga a Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut doar din Biblie si din textele bizantine si medievale.  Zi libera la Marea Moarta-cel mai jos punct de pe Pamant – pentru plaja , apoi se pleaca spre Amman pentru cina si o plimbare prin Mall pentru ultimele cumparaturi.

 

  • Ziua 9: 03.01.2018: Amman – Aeroport

Plecare spre aeroport in jurul orei 00:45

 

Pretul Include:

* Bilet avion Bucuresti – Amman si retur cu Tarom;

* Asistenta turistica la sosire si la plecare;

* Cazare cu demipensiune la hotelurile 4*;

* Transferuri in concordanta cu programul cu autocar turistic A/C;

* Ghid limba romana pe perioada vizitelor;

* Viza gratuita;

* Insotitor  grup.

 

Pretul nu Include:

*Taxa de aeroport, 123 EUR;

*Taxele de intrare la siturile turistice mentionate in program, 110 EUR;

*Cina revelion 3***-  85 EUR; (La cazarile de 4 si 5 stele, cina de Revelion este obligatorie, preturile fiind: 4*-93 EUR; 5*-110 EUR)

* Taxa vizita Betania – optional 38 EUR;

* Cheltuieli de natura personala;

* Bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate.

*Asigurare medicala;

 

 Tarif / persoana in camera dubla (EUR)

Categorie hotelului

Pret/persoana Single suplement

Mese

3*

720 EUR 156 EUR demipensiune
4* 799 EUR 162 EUR

demipensiune

5*

1032 EUR 320 EUR

demipensiune

 

 

 

 

 

Hoteluri  3* sau similar

Categoria

Hotel Name City

Nights

3*

Olive ori similar Amman (BB/HB) 3
3* Alnbat ori similar Petra

1

3*

Aqaba City Tower ori similar Aqaba

3

 

Hoteluri  4* sau similar

Categoria

Hotel Name City

Nights

4*

Sulaf Luxury ori similar Amman (BB/HB) 3
4* Panorama ori similar Petra

1

4*

Double Tree by Hilton ori similar Aqaba

3

 

Cat Hotel Name City Total Nights
5* Regency OR SIMILAR Amman 3
5* MOVENPICK NABATEAN CASTLE OR SIMILAR Petra 1
5* Movenpick OR SIMILAR Aqaba 3